Bejelentés


Cibere Vendégház Nemcsak szállás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Panyola - Szatmár különleges gyöngyszeme.


A falu és határa utánozhatatlan atmoszférát áraszt, amelyre az ideutazók hamar ráéreznek.

Közrejátszik ebben a település folyókkal határolt jellege: a Szamos édes illata, az ártéren zöldellő kusza szilvások, a magányos tölgyfákkal tarkított tágas legelők.

 A Tisza és a Szamos homokpadjain igazi strand-hangulat uralkodik , az Öreg-Túr pedig szelíd folyásával és fákból font alagútjaival csábít csónaktúrára.

      

A kenutúrák a kert alól indulhatnak, akár mindhárom folyót beiktatva, hiszen itt torkollanak egymásba.


A folyók gátjain kiépített bicikliutakon is el lehet jutni Szatmár-Bereg látnivalóihoz. (Tákos, Csaroda, Tarpa, Túristvándi). A közeli Fehérgyarmatnak és Vásárosnaménynak kitűnő a gyógyvize.


Panyola határában az Öreg-Túr partján leljük a pálinkafőzdét, amely már beépült a szatmári látnivalók közé. Itt készül - tradicionális eljárással – a Panyolai Elixír. A főzde fából épült magasteraszán mély nyomot hagy bennünk a pálinkakóstolás. Minden érzékszervünk kielégül: alattunk a Túr üdítő látványa, csordogáló vízében a békák ufó hangja,  szánkban a szatmári gyümölcsök íze és illata...

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!